U rujnu 2019. godine započeli smo postavljanjem termotehničkih instalacija u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” Sisak. Ovo je prvo podizanje nove zgrade iz temelja na prostoru bolnice u više od 30 godina.

Središnji paviljon sisačke bolnice neophodan je za kvalitetno i brzo zbrinjavanje pacijenata. Gotovo 9.000 m2 raspoređeno je na podrum i pet katova. U podrumu se nalazi odjel za hemodijalizu, a u prizemlju objedinjeni hitni bolnički prijem. Laboratorij na prvom katu, a drugi, treći i četvrti kat koristit će se za potrebe dnevne bolnice. Na zadnjem, petom katu se nalazi tzv. tehnički blok.

Na ovom velikom, opsežnom i kompleksnom projektu smo montirali toplinske podstanice snage 950 kW i rashladnike vode snage 2×450 kW s pripadajućom rashladnom stanicom te devet klima komora kapaciteta 35.000 m3/h. 

Postavili smo i ventilokonvektorsko grijanje i hlađenje, radijatorsko grijanje, klimatizaciju i ventilacijsku opremu za operacijsku salu.

Od jeseni prošle godine na projektu radi šezdesetak naših stručnjaka podijeljenih u šest timova kako bi projekt bio završen u dogovorenom roku. 

Novi će paviljon najviše značiti hitnim bolesnicima koji će se zaprimati, obrađivati i trijažirati na istoj lokaciji, ali i liječnicima i osoblju, jer omogućava modernu radnu okolinu zajedno sa suvremenom tehnologijom.