Projekt:

Zamjena opreme u postojećoj toplinskoj podstanici. Strojarski, građevinski i elektro radovi izvedeni unutar 20 dana.

Investitor:
Međunarodna zračna luka Zagreb d.d., Ulica Rudolfa Fizira 1, Velika Gorica

Lokacija:
Velika Gorica

Završetak:
2021.

Opis projekta:

Izvedeni su građevinski radovi rušenja te kompletna rekonstrukcija i sanacija unutrašnjosti TS-a.
U sklopu strojarskih radova napravljena je demontaža kompletne strojarske opreme. Sustav grijanja i hlađenja na postojećoj zgradi izveden je kao dvocijevni sustav.
Kao izvor grijanja montiran je protusmjerni pločasti izmjenjivač – voda/voda ukupnog toplinskog učina 600 kW s temperaturnim režimom primar: 110°C/70°C, sekundar: 60°C/80°C. Kao izvor hlađenja koristi se postojeći rashladnik. U sklopu rekonstrukcije ugrađene su frekventne visokoučinkovite pumpe (pumpa hlađenja: 57.6 m3/h), uređaj za demineralizaciju, punjenje i pripremu vode u sustavima grijanja i hlađenja (1200l/h), novi sustav za održavanje tlaka i otplinjavanje i kompletna regulacijska oprema. Čitavom podstanicom upravlja se preko centralnog nadzora automatske regulacije.
Također su izvedeni kompletni elektro radovi, koji uključuju demontažu postojeće opreme te ugradnju novog glavnog razvodnog ormara i elektro kabliranje (dobava, isporuka i montaža razvodnog ormara toplinske stanice RO-TS, rekonstrukcija rasvjete, elektro kabliranje … )